Informatie Liguria omgeving

Cinque Terre

Cinque Terre is wereldberoemd en bestaat uit de vijf vissersdorpjes Monterosso al Mare, Vernazza (foto hier boven), Corniglia, Manarola en Riomaggiore.

 

Cinque Terre Tours

 

Portovenere

Portevenere (foto hier boven) is een klein dorpje in het noordwesten van Italië in de regio Ligurië. Portevenere  staat samen met Cinque Terre en de eilanden Palmaria, Tino en Tinetto op de werelderfgoedlijst van de Unesco.

Het is dan ook één van de mooiste dorpjes in de provincie La Spezia. Vooral de oude haven van het dorp is een bezichtiging waard. Andere bezienswaardigheden in het dorp zijn het Dorische kasteel de Gotische kerk en de Romaanse kerk.

 

Portovenere Tours

Luni

Het oude dorpje Luni ligt ingeklemd tussen de woeste Apuaanse Alpen en het kalme azuurblauwe water van de Ligurische Zee. Als u van cultuur houdt, staat u wat te wachten tijdens een vakantie in Luni. Rondom het dorp liggen er namelijk vele Romeinse overblijfselen uit de 2e eeuw na Christus zoals het ‘forum’ (markt), verschillende tempels en het Amfitheater van Luni (Foto hier boven). Op een steenworp afstand vindt u ook het Nationale Archeologische Museum van Luni. Hier worden interessante vondsten uit de omgeving tentoongesteld, van standbeelden tot het altaar van de godin Luna waar Luni naar vernoemd is.

 

Lerici

De kustplaats Lerici ligt aan een van de mooiste baaien aan de Riviera di Levante. Het stadsgedeelte strekt zich uit langs het brede Venere Azzura strand. Het Pisa-Genua Castello (zie foto hier boven) domineert Lerici en hier is het Museo Geopaleontologico gevestigd. Dinosaurusbotten kunnen hier worden gezien en u kunt toekomstscenario’s beleven en ook aardbevingssimulaties.

Ten zuiden van Lerici vindt u smalle weggetjes die naar het dorp Fiascherino leiden, een dorp dat bij Lerici hoort en het vissersdorp Tellaro (foto hier onder) . Er zijn verborgen baaien, grotten in de rots en architectuur te bewonderen. Naast het mooie zandstrand kun je ook naar de bodem van de zee duiken naar een gezonken standbeeld van Christus of een boottocht maken om van het uitzicht over de kust vanuit de zee te genieten.

Lerici is ook een vakantiebestemming voor wie harmonie zoekt met de natuur. Het natuurgebied Monte Marcello is een paradijs voor wandelaars en fietsers. Dit gebied heeft goed aangelegde wandelpaden, een weg voor motorverkeer en ook wegen die aflopen naar verborgen baaien.

Tellaro