Informatie Toscana Omgeving

Pisa 

Op een uurtje rijden (68 Km) bij ons vandaan hebben we Pisa, dat tevens de hoofdstad van de provincie Pisa is en gelegen in het Italiaanse Toscane. In Italië is Pisa natuurlijk het beroemdst geworden vanwege de scheve toren van Pisa, die al jaren in het drassige moerasland weg aan het zakken is. 

Verder staat er op hetzelfde terrein (Piazza dei Miracoli) nog een Duomo (Kathedraal) en de Doopvont Battistero di San Giovanni. 

Nog een aanrader is het om een wandeling te maken over de oude stadsmuren van Pisa, de stadsmuren van Pisa zijn een van de best bewaarde stadsmuren van Europa en zijn al eeuwenoud. Een ticket kost circa drie euro en is eenmalig geldig. Vanaf de stadsmuren kun je de prachtige bouwwerken van de Piazza dei Miracoli nog eens van bovenaf aanschouwen.

 

 

Carrara

Op zon 40 minuutjes (24 Km) rijden ligt de Marmor hoofdstad van de wereld: Carrara

Wanneer je de marmergroeven bezoekt, passeer je langs de groeves waar nog dagelijks kostbaar marmer gewonnen wordt. Je ziet de vrachtwagens af en aan rijden en je kan de machines horen boren. Daarna wandel je verder naar een aantal groeves die opengesteld zijn voor het publiek.

De mooiste marmergroeve van Carrara is de Cave di Fantiscritti. In die groeve haalde Michelangelo zelf zijn blokken marmer voor zijn wereldberoemde beeldhouwwerken.

Tickets zijn te verkrijgen bij het kantoor van MarmoTour aan de Piazzale Fantiscritti in Miseglia. http://www.marmotour.com/cartina/# Kinderen tot en met 5 jaar oud mogen gratis mee naar binnen onder begeleiding van een ouder. Met de Marmotour word je begeleid in het Frans of het Engels. De rondleiding duurt ongeveer 40 minuten.